Jdi na obsah Jdi na menu

LYMFATICKÁ MASÁŽ

Lymfatická masáž, známá také jako lymfodrenážní masáž, je specifický druh masáže zaměřený na stimulaci toku lymfy v těle. Lymfa je tekutina, která proudí lymfatickým systémem, a hraje důležitou roli v odstraňování odpadních látek, detoxikaci těla a podpoře imunitního systému.

Lymfatická masáž se provádí jemnými, rytmickými pohyby a tlakem, které pomáhají posunout lymfu přes lymfatické cévy a uzliny. Masážní terapeut nebo odborník v oblasti lymfatického odvodnění používá speciální techniky a postupy k podpoře odtoku lymfy z tkání a odstranění případných blokád v lymfatickém systému.

Hlavní cíle lymfatické masáže zahrnují:

  1. Zlepšení odtoku lymfy: Lymfatická masáž podporuje pohyb lymfy skrze cévy a uzliny, což pomáhá odstranit odpadní látky a toxiny z tkání.

  2. Redukce otoků: Tato masážní technika může pomoci snížit otoky v těle, například po zranění nebo chirurgickém zákroku. Stimulace lymfatického systému podporuje odstranění přebytečné tekutiny z tkání.

  3. Posílení imunitního systému: Lymfatická masáž může podpořit imunitní systém tím, že zvýší produkci lymfocytů (bílých krvinek) a zlepší průtok lymfy, což pomáhá odstranit infekce a toxiny z těla.

  4. Relaxace a odstranění napětí: Jemné pohyby lymfatické masáže mají relaxační účinek na tělo a mohou pomoci snížit napětí a stres.

Lymfatická masáž se často používá jako součást léčebných programů pro lymfedém, otoky, pooperační zotavení, akné, celulitidu a různé poruchy lymfatického systému. Před zahájením lymfatické masáže je však vhodné konzultovat s odborníkem, který posoudí vhodnost této terapie pro Vaše konkrétní potřeby.

 

Ceník

90 minut - 1200,- Kč

120 minut - 1500,- Kč

 

*ceny včetně DPH