Jdi na obsah Jdi na menu

SPORTOVNÍ MASÁŽ

Sportovní masáž je specializovaná forma masáže, která se zaměřuje na úlevu a regeneraci svalů a tkání po fyzické aktivitě. Je oblíbená mezi sportovci a lidmi, kteří se pravidelně věnují sportu nebo jiným náročným fyzickým aktivitám. Sportovní masáž může být prováděna jak před, tak po tréninku či závodě, aby pomohla připravit svaly na fyzickou zátěž nebo je regenerovala po ní.

Cílem sportovní masáže je zlepšit průtok krve a lymfy v těle, uvolnit svalové napětí, zlepšit pohyblivost kloubů a snížit riziko zranění. Masér využívá různé techniky, jako jsou hlazení, hnětení, tření nebo tlakové body, aby dosáhl těchto efektů. Může také používat různé pomůcky, například masážní oleje, balónky, válečky nebo speciální nástroje.

Sportovní masáž může mít několik výhod pro sportovce a aktivní jedince. Mezi hlavní přínosy patří:

  1. Urychlení regenerace: Masáž pomáhá odstranit metabolické odpadní produkty, které se hromadí ve svalech během fyzické aktivity, a zároveň zvyšuje přívod živin a kyslíku.

  2. Snížení svalového napětí: Masáž uvolňuje svalové napětí a zlepšuje pružnost svalů, což může vést ke zvýšení výkonu a prevenci svalových křečí.

  3. Zlepšení pohyblivosti kloubů: Masáž může pomoci uvolnit klouby a zlepšit jejich rozsah pohybu, což je důležité pro správnou techniku a prevenci poranění.

  4. Prevence zranění: Pravidelná sportovní masáž může pomoci odhalit příznaky nadměrného zatížení nebo možných problémů se svaly nebo klouby a umožnit tak prevenci zranění.

  5. Uvolnění a relaxace: Sportovní masáž také přináší psychickou relaxaci a uklidnění po náročné fyzické aktivitě.

Před sportovní masáží je vhodné se poradit s odborníkem nebo kvalifikovanou terapeutkou Chidchanok Inthong, aby byla zohledněna individuální potřeba.

 

Cena:

90 minut  1000,- Kč

120 minut 1300,- Kč

*ceny jsou včetně DPH